Halfjaarlijkse controle - gewoon doen!

De halfjaarlijkse controle is bij veel Nederlanders sinds jaar en dag een goede gewoonte. Een gewoonte waar niet vroeg genoeg mee begonnen kan worden. Wij raden aan: maak voor uw zoon of dochter vanaf de leeftijd van twee jaar een afspraak voor de halfjaarlijkse controle.

Goed poetsen
Uit onderzoek blijkt dat kinderen die al op jonge leeftijd goed leren poetsen ook later in hun leven goede poetsers blijven. En dit poetsen is een voorwaarde voor een goede mondgezondheid.

Tijdens een halfjaarlijkse controle zal uw tandarts onder andere beoordelen of er goed gepoetst en geragerd wordt. Is dit niet het geval, dan bieden we de mogelijkheid dat u terugkomt bij een van onze preventie-assistentes waar u instructies krijgt over de juiste manier van poetsen en rageren.

Beter voorkomen
Goed poetsen en rageren kan namelijk klachten in uw gebit voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat beginnende cariës (gaatjes) gestopt en zelfs teruggedrongen kunnen worden door uw gebit goed schoon te houden. Dit betekent dat uw tandarts niet in alle gevallen naar de boor zal hoeven grijpen.

Waarom is het nodig
De halfjaarlijkse controle draagt bij aan het gezond houden van uw gebit en biedt daarnaast de mogelijkheid om tijdig in te grijpen wanneer er wel problemen ontstaan.

Een goede mondgezondheid heeft bovendien invloed op uw lichamelijke gezondheid. Evenals een slechte mondgezondheid...

De verzekering vergoedt het niet langer
Een opmerking die we regelmatig horen en die we begrijpen. Toch vragen we u om verder te kijken dan dat. De halfjaarlijkse controle kost u rond de 21 euro. Een behandeling om problemen op te lossen zal vaak duurder zijn.

Wanneer uw mondgezondheid het toelaat kunt u in overleg met uw tandarts beslissen om de interval tussen twee controles naar bijvoorbeeld negen maanden te zetten. Halfjaarlijkse controles voor kinderen tot 18 jaar worden via de basisverzekering vergoed.

En daarna
Als uw tandarts problemen constateert, wordt een behandelplan gemaakt. Dit betekent dat u op een later moment terugkomt voor bijvoorbeeld het laten vullen van een gaatje of voor een uitgebreide reiniging van uw tanden.

U mag altijd vragen naar een begroting. Bij behandelingen duurder dan 250,- euro krijgt u standaard een begroting mee.

 

 

Websiteinstellingen
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg
Verberg